Akce

Branný den + K obraně vlasti připraven!

Muzeum na demarkační linii v Rokycanech v sobotu 12. 8. 2023 od 10 – 17 hodin připravilo celodenní doprovodný program k běžným prohlídkám expozic. Pro dětské návštěvníky je připravena řada soutěží, interaktivní soutěž SPOJAŘ.

Dospělí mohou po celý den prohlédnout výstavu zbraní a diskutovat zde se zbrojířem muzea, nahlédnout do vybrané otevřené techniky a v 11h se připojit k prohlídce expozic muzea s průvodcem. Poprvé budou moci návštěvníci také shlédnout novou vnější expozici protiletadlové techniky a vojenských vleků.

Děti si mohou vyzkoušet  stanoviště např. hod granátem do tankového terče, hašení hasičskou proudnicí na terč, paitballovou střelbu na terč, chůzy na chůdách, překážkovou dráhu a další.

Připraveny jsou také během dne prezentace plemene československý vlčák šlechtěného od 60. let pro potřeby armády a pohraniční stráže. Tuto prezentaci zajišťuje chovatelská stanice československých vlčáků Tor Zireael, která se pyšní šestičlennou domácí smečkou. Všichni psi jsou pohodoví, přátelští snadno ovladatelní. Cílem chovatelské stanice je takové povahy a parťáky předávat dál do života. Psi jsou pro chovatele stanice rodina a podle toho si také vybírají budoucí majitele odchovů.

Od 15:00 – 17:00 hod. bude probíhat speciální program pro děti  K obraně vlasti připraven!

V půlhodinových blocích se děti naučí základy první pomoci, uvidí prezentaci hasičské záchranné techniky, interaktivní ukázku výcviku služebních psů. Děti se naučí také základům zacházení s pejsky, které mnozí doma mají a ne vždy ví, jak s nimi zacházet. Naučí se poskytnout jim první pomoc, ale budou si moci i speciálním stetoskopem poslechnout tlukot srdíčka cvičeného pejska československého vlčáka. Vyzkoušet si budou moci branně pohybová stanoviště.